Blog

Zo ziet de bruidegom er ook goed uit

Er bestaan talloze programma’s op televisie over hoe de bruid haar jurk voor de bruiloft koopt. Natuurlijk hoort zij er goed uit te zien, maar de bruidegom mag ook een spotlight krijgen! Een goed trouwpak kiezen kan moeilijker zijn dan allereerst gedacht. In deze blogs zijn tips te lezen om het beste trouwpak te vinden!

Trouwpak

Een trouwpak verschilt eigenlijk niet veel van een ‘normaal’, alledaags pak. Het is zelfs mogelijk om het trouwpak na de bruiloft vaker te kunnen dragen als dit gewenst is. Voor de mensen die dit graag willen, is het handig om niet in een smoking of iets dergelijke te trouwen. Deze zijn minder te gebruiken in het alledaagse leven.

Er bestaan verschillende soorten pakken. Welke gekozen wordt voor de bruiloft, ligt aan de voorkeur van de bruidegom en de bruid. Waar en wanneer de trouwerij plaats vindt, kan ook invloed hebben. De opties bestaan uit een smoking, een maatpak of een jacquet. Een smoking is een twee- of driedelig kostuum. Het bestaat uit een jasje, een broek en een smoking overhemd (vaak in wit). Een smoking wordt vaak gedragen bij black tie- events en worden als erg formeel gezien.

Een maatpak wordt het vaakst gedragen bij bruiloften. Dit komt omdat het pak relatief veel aangepast kan worden en er zitten weinig regels en etiquette aan het dragen ervan. Het kan dus gemakkelijk aangepast worden aan voorkeuren van mensen en de bruiloft in het algemeen. Een maatpak ziet er ook na de bruiloft goed uit!

Een jacquet is de meest formele optie van de drie. Een jacquet is een jas wat valt tot ongeveer de knieholte, met twee flappen en dubbele knopen op de onderrug. Het wordt vaak gedragen met een gestreepte broek. Omdat het jasje zo formeel is, is het alleen om overdag te dragen. Tijdens het diner hoort de bruidegom een smoking of ander pak te dragen.

Tips

Om het beste pak te kunnen vinden, is het handig om in de winkel te kijken. Dan kunnen de pakken gepast worden en kan er precies gekeken worden wat voor pakken er goed en minder goed uitzien op iemand. Dit kan het beste gedaan worden samen met andere mensen. Zij geven een andere blik en maken het shoppen voor het pak leuker!

Bedenk waar en wanneer de bruiloft is om het beste materiaal te vinden. Is het middenin de zomermaanden op een warme plek? Dan is een linnen pak handiger om te dragen. Voor bruiloften waar het iets kouder zal zijn, kan er over wollen pakken nagedacht worden.

Naast het materiaal is het belangrijk om natuurlijk de goede maat te hebben. Een bruiloft is een speciale dag, dan mag er ook wat meer geld uitgegeven worden. Het pak kan dus zeker op maat gemaakt worden! Dan past het perfect op de persoon en ziet de bruidegom er ook op zijn best uit wanneer hij gaat trouwen.

Geef een reactie