Blog

Ik wil er op uit

Door alle maatregelen die genomen moeten worden om het corona-virus onder de duim te krijgen, voelen veel mensen zich alleen en opgesloten. Ik had er eerlijk gezegd een half jaar geleden nog weinig last van. Toch ben ik de afgelopen maanden steeds meer gaan realiseren hoe deze beperkingen mij beïnvloeden. Ik mis de spontane diners met familie, het winkelen met een vriendin of naar de bios gaan met mijn vriend. Het duurde een tijdje, maar ik ben sinds een paar maanden deze activiteiten steeds erger gaan missen. Ik wil er op uit. Ik wil leuke dingen doen. Ik wil de wereld weer kunnen verkennen. Zodoende ben ik plannen gaan maken op deze zomer allemaal leuke stedentrips te ondernemen. Ik deze blog bespreek ik mijn plannen voor de zomer.

Binnen Europa

Het liefst zou ik naar Azië of Amerika gaan, net zoals ik dit afgelopen zomer gepland had. Deze reis kon echter niet doorgaan, doordat alle landen buiten Europa of geen reizigers wilden ontvangen of doordat Nederland een negatief reisadvies had afgegeven door dat land. Zodoende ben ik afgelopen zomer binnen Europa gebleven en dit is me zeker bevallen. Aangezien ik geen verwachtingen voor mezelf wil creëren, ga ik ervan uit dat er deze zomer ook alleen binnen Europa gereisd kan worden. Zodoende heb ik een lijst van bestemmingen binnen Europa gemaakt, waar ik deze zomer mogelijk heen zou kunnen.

Barcelona

Een Stedentrip Barcelona staat al lang op mijn bucketlist. Vorig jaar ging het aantal besmettingen in Spanje echter sterk omhoog, waardoor deze bestemming afgelopen zomer niet gerealiseerd kon worden. Zodoende staat Barcelona bovenaan het lijstje. Zo wil ik graag Park Güell zien en wil ik genieten van de lekkere tapas. Uiteraard kan een goede paella niet missen tijdens mijn bezoek naar Barcelona. Ook wil ik het strand bezoeken en kunnen de drie creaties van Gaudi natuurlijk ook niet missen, namelijk Casa Batlló, Casa Mila en Casa Vicens.

Wenen

Ook een bezoek aan gaan deze zomer zeker gebeuren. Zo wil ik graag het bekende opera gebouw gezoeken, wil ik de bekende Sacher Tarte in Hotel Sacher eten en kan een Wiener Schnitzel uiteraard ook niet ontbreken. Verder wil ik Schloss Schönbronn bezoeken, beter bekend als het paleis waar Keuzerin Sissi heef gewoond. Een bezoek aan Café Central kan ook niet missen in de planning. Ten slotte wil ik ook het pretpark Prater bezoeken (een pretpark dat in een stad is gelegen kan natuurlijk niet gemist worden) en een ritje in het bekende reuzenrad nemen.

Geef een reactie