Blog

Ofyr BBQ: laat de zomer maar komen

Het nieuwe jaar is net begonnen en waarschijnlijk moet de winter nog in volle hevigheid losbarsten. Toch kijk ik nu alweer enorm uit naar de zomer. Want dan kan ik weer heerlijk de tuin in voor lange zomeravonden met vrienden en mijn nieuwste gadget: de Ofyr BBQ. Toen ik hem op internet voor het eerst tegenkwam, wist ik meteen: die moet ik hebben. Dat komt omdat de Ofyr BBQ geen gewone barbecue is, maar een waar kunstwerk dat prima past in mijn tuin. Het is geen gewone barbecue maar een grote schaal die ook nog eens veel warmte afgeeft binnen twee meter van de barbecue. Nu ik dat zo opschrijf bedenk ik me dat ik misschien alvast kan beginnen met een heerlijke winter barbecue. In ieder geval is de Ofyr BBQ uniek en het brengt enorm veel sfeer in de tuin. Het is namelijk ook een vuurschaal. De Ofyr BBQ biedt alles voor een geweldige en ook gezonde maaltijd.

Ofyr BBQ: makkelijk en gezond koken

Op deze barbecue kun je koken, bakken en grillen. De plaat kan diverse temperaturen bereiken dankzij het vloeiende verloop van de kegelvormige vuurplaat. Je kunt er dus niet alleen vlees op bereiden maar ook vis en groenten en je kunt er zelfs op gourmetten. Het hoeven dus geen zware maaltijden te zijn die je erop kunt bereiden. Licht en gezond behoort ook tot de mogelijkheden. Ideaal voor dagelijks gebruik. En wat ik zelf het grootste voordeel vind, is dat het schoonmaken echt heel eenvoudig is. Met een spatel schep je de etensresten en olie in het vuur waarna je de plaat schoonmaakt met een vochtige doek en wat olie. Klaar is Kees. Want laten we eerlijk zijn: dat schoonmaken achteraf is altijd nogal een domper en daar moet je je altijd toe zetten. Bij deze barbecue is dat een kleine opgave.

Met vrienden rond het vuur

Wat ik erg leuk vind aan de Ofyr BBQ is dat het eigenlijk een kunstwerkje in je tuin is. Hij is mooi en natuurlijk brengt het vuur veel sfeer. Bovendien kan hij in alle weersomstandigheden buiten blijven staan en daarom maak ik er een opvallend centraal punt van in mijn tuin. De plek waar ik met vrienden gezellig bij kan kletsen en waar er aandacht is voor elkaar. Ik verheug me nu al op alle avonden die gaan komen. Voor mij mag de zomer wel beginnen!

Geef een reactie