Blog

Zo bouw je een luxe recreatiewoning

Als sinds ik een kind was, had ik altijd de droom om iets met interieur te doen. Ook toen ik bedrijfskunde ging studeren, bleef deze droom altijd aanwezig. Een aantal jaar geleden besloot ik eindelijk de overstap naar interieurdesign te wagen en kocht ik een woning om om te bouwen tot recreatiewoning. Inmiddels heb ik al een aantal recreatiewoningen gebouwd en heb ik mijn roeping helemaal gevonden. In deze blog zal ik een aantal tips delen over hoe je een luxe recreatiewoning kan bouwen. 

Een mooie locatie

Uiteraard zal ik in deze blog veel vertellen over interieurdesign, maar eerst wil ik een ander belangrijk punt noemen. Als je in Nederland een recreatiewoning wilt bouwen, is de locatie enorm belangrijk. Mensen huren een recreatiewoning om te ontspannen in hun vakantie of een weekendje weg, en willen dus graag in een prettige omgeving zitten. Een woning in een bos of ander mooi natuurgebied is dus een voorbeeld van een goede locatie. Gasten kunnen enerzijds genieten van het luxe huis, maar kunnen anderzijds ook naar buiten om de prachtige natuur te bewonderen. Het is al helemaal perfect als je een woning kan vinden in een natuurgebied dat op rijafstand van een grote stad is. Dit voegt enorm veel waarde toe voor toekomstige gasten en maakt jouw recreatiewoning daarom ook erg gewild. 

Modern interieur

Toen ik voor het eerst onderzoek ging doen naar de markt van recreatiewoningen in Nederland, viel mij op hoe oubollig de meeste huurwoningen zijn. Om ook aantrekkelijk te zijn voor een jonger publiek, is het aan te raden om juist voor een moderner interieur te gaan. Je kunt hiermee beginnen door alle muren strak en wit te maken. Daarnaast kun je veel moderne meubels plaatsen, zoals een leren bank of kuipstoelen. Ook het gebruik van materialen zoals hout en metaal zijn erg aan te raden voor deze interieurstijl. Kijk eens op internet voor alle interieurtrends van nu en probeer je hierop aan te passen. 

Een luxe huis

Mensen huren een recreatiewoning omdat ze willen ontspannen. Belangrijk is dan ook om te zorgen dat dit mogelijk is in jouw recreatiewoning. Probeer daarom veel luxe toe te voegen aan de woning. Zo is de badkamer een erg belangrijke ruimte. Deze kun je extra luxe maken door een mooi bad te plaatsen of een stortdouche op te hangen. Plaats voor de finishing touch wat lekkere wierook stokjes voor een sauna achtige geur. Zo gaan jouw gasten straks helemaal ontspannen weer naar huis.

Geef een reactie