Blog

Niet alleen ouderen zullen een rollator kopen

Er zijn ook jongeren die baat kunnen hebben bij een rollator. Heb jij bijvoorbeeld een beperking aan je benen, heupen of rug? Dan kan het, ook als je jong bent, fijn zijn om met een rollator te lopen. Oké, het zal even wennen zijn, mensen zullen misschien vreemd opkijken. Maar als jij weer lekker op pad kunt, dan is dat het toch altijd waard? Een rollator kopen als jongere, daar moet je misschien even toe overgehaald worden. Maar als je er eenmaal een hebt, dan gaat er een wereld voor je open.

Een hip model rollator kopen

Of er zelf iets van maken, natuurlijk. Je kunt een rollator kopen met daarop een mooie boodschappentas in een hippe kleur, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een "kale" rollator aan te schaffen en deze zelf wat leuker te maken. Door verschillende kleuren tape te gebruiken om het frame wat leuke kleurtjes te geven bijvoorbeeld. Ook kun je er een lichtje op (laten) monteren, zodat je ook in het donker veilig op pad kunt gaan. Je bent dan, goed zichtbaar en je kunt goed zien waar je gaat. En het ziet er ook nog eens hip uit.

Laat je rollator goed onderhouden

Je wilt immers veilig op pad en niet te maken krijgen met banden- of andere pech. Als je eenmaal onderweg met een kapotte rollator zit, dan ben je verder van huis. Kies er daarom voor om je rollator één keer per jaar te laten onderhouden. Alle onderdelen worden dan goed gecontroleerd en eventueel vervangen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de remkabels en de handremmen zelf. Je wilt lopen met je rollator, maar niet dat deze ervandoor gaat als jij stil wilt blijven staan. Ook de banden, moeten gecontroleerd worden. Deze zijn vaak massief, dat scheelt wel. Maar ook het profiel op de banden is belangrijk.

Vrij en blij de wereld in!

Als jij eenmaal een rollator hebt, dan zul je zien dat je veel gelukkiger wordt. Oké, je zult even moeten wennen aan lopen met iets in je handen, maar de gemakken wegen sowieso op tegen de ongemakken. Je komt weer buiten, onder de mensen en je kunt weer dingen doen die je leuk vindt. Misschien kun je nu zelf weer een dagje winkelen zonder dat je geduwd moet worden in een rolstoel. Met een rollator kun je alle winkels in en je kunt dan zelf kiezen wat je wilt kopen. Een rollator zal je veel bewegingsvrijheid geven!

Geef een reactie