Blog

Verlichting in de woonkamer

Verlichting in je woonkamer is enorm bepaalden voor de sfeer in de kamer. Maar welke verlichting je kiest moet aansluiten bij de stijl die je hebt. Afgelopen maand ben ik druk bezig geweest met de verlichting in mijn woonkamer. Er is zoveel keuze maar wat past het beste bij mijn woonkamer en stijl die ik heb in huis. Vandaag vertel ik jullie in mijn blog over mijn zoekt tocht in de wereld van de verlichting.

 

Plafonlamp

Op het moment heb ik een hele simpele plafonlamp die zat er al in toen ik in mijn woning ging wonen. Ik woon in een nieuwbouw woning wat erg fijn is omdat ik geen grote verbouwingen meer hoef te doen omdat alles nieuw is. Maar zoals de standaard plafonlamp zijn er nog een aantal dingen die je kan veranderen om het helemaal eigen te maken. Zelf vind ik een plafonlamp altijd leuk omdat het echt een eyecather kan zijn in je woning. Bij de lampenwinkel bij mij in de buurt koos ik voor een prachtig mooie plafonlamp die de ruimte sfeervol verlicht. Ik liet mij vertellen dat naast alle andere lampen die zorgen voor accentverlichting, dat een plafonnière ervoor zorgt dat de kamer gelijkmatig verlicht wordt. Zoals ik al eerder zei is verlichting in je woonkamer echt bepalend voor de sfeer en een sfeervolle woonkamer is mijn eind doel.

 

Staande lamp

Naast mijn plafonlamp wilde ik ook twee leuke staande lampen die je kan aanzetten indien nodig. Ik heb altijd iets met staande lampen gehad ik vind dat het echt een item is voor in de woonkamer. Als je het grote licht uit wil omdat je een leuke film aan het kijken bent maar toch wel een beetje gezellig licht wil voldoet een staande lamp helemaal vind ik. Bij de lampen kocht ik twee staande lampen die toevallig uit dezelfde collectie kwamen als mijn plafonlamp dus die komen super overeen en daar ben ik helemaal bij mee.

 

Spotjes

Door mijn gehele huis heb ik strakke spotjes laten plaatsen omdat ik dit echt noodzakelijk vind zo kan ik mijn woning extra goed verlichten als dit nodig is. Want goed zicht is ook belangrijk naast alleen sfeer. Zeker als je bezig bent dan wil je goed zien. Ik werk regelmatig thuis en doe dit dan graag in de woonkamer dus dan heb ik goed licht nodig. Spotjes zijn ook handig omdat ze vaak op een dimmer aangesloten kunnen worden en dat is voor de sfeer en zicht super fijn.

Geef een reactie