Blog

Klussen samen met mijn vrouw

De zomer komt er weer aan. Ondanks dat de lockdown een tijd heeft geduurd en nu bijna voorbij is, heb ik nog wel een spaarpot voor onderhoud aan het huis. Dat moet ook weer eens gebeuren. Nu heb je tenminste de tijd ervoor. Het wordt tijd om te gaan knallen. Ik heb samen met mijn vrouw een lijstje gemaakt met alles wat we willen aanpakken.

Eindelijk van de vloer af

Laten we beginnen met de meubels. Ik ben meteen op marktplaats gaan kijken voor een nieuwe bank. Deze heb ik goedkoop op de kop weten te tikken. Even het grof vuil laten komen dus. Dit gaf me de mogelijkheid om ook die oude kastjes eens te vervangen voor iets nieuws. Deze konden namelijk echt niet meer. Aangezien ik best wel handig ben met hout heb ik besloten deze kastjes gewoon zelf te maken. Eigen werk is immers altijd het mooist en ik heb er toch het gereedschap voor. Zo kan je tijdens het klussen ook nog een beetje creatief zijn. Met je baan als administratief medewerker mis je namelijk soms wel een beetje creativiteit, maar goed. Ik heb de kasten weggehaald en toen zag ik dat de vloer ook aan zijn einde was. Misschien moet ik die ook maar doen dan. Het zou wel handig zijn nu de meubels toch grotendeels weg waren. Mijn vrouw was tijdens het overleg het ook met me eens dat de vloer aan zijn eind was gekomen. Die planken konden ook nog eens mooi bij het grof vuil. Drie vliegen in één klap. Die nacht hebben we de woonkamer aardig kaal achter gelaten, met wat spullen tijdelijk in de gang en het aangebouwde huisje in de tuin.

Op naar de bouwmarkt

De dag erna ben ik direct begonnen met het uitzoeken van een leuk kleurtje laminaat. Het is makkelijk aan te leggen en het is ook nog eens relatief goedkoop. Toch heb ik gezocht naar laminaat inclusief leggen laminaatwinkel en ben ik op een bouwmarkt in de buurt uitgekomen die veel variatie had in kleuren en diktes. Ik ben samen met het allesziende oog van mijn vrouw in de auto gestapt om moois uit te zoeken. Het was lastig een keuze te maken maar uiteindelijk zijn we met een leuk kleurtje en wat extra hout voor de kastjes naar de auto gegaan. Banken naar achterklappen en rijden maar. Eenmaal thuis was het slechts een kwestie van toekijken hoe de vloer werd aangelegd. Met een nieuwe bank en vloer ziet de woonkamer er tip top uit. Nu nog even wat kastjes in elkaar zetten en dan door naar de badkamer.

Geef een reactie