Blog

Verhuizen naar een appartement

Misschien ga je wel uit huis, of ben je van plan om samen te gaan wonen met iemand maar wil je nog niet echt verhuizen naar een rijtjeshuis of een groter huis. Dan is een appartement de perfecte oplossing! Ook zien we steeds vaker dat mensen op een wat latere leeftijd het vervelend vinden om al die trappen op te lopen en er dan liever voor kiezen om gelijkvloers te gaan wonen. Dit kan een stuk gemakkelijker zijn en is ook minder belastend voor de gezondheid. Kortom, verhuizen naar een appartement heeft heel veel voordelen!

Voordelen

in een appartement liggen de energiekosten een stuk lager. Dat is niet alleen zo omdat de verwarming centraal geregeld wordt, maar ook omdat je in een appartement geniet van een betere warmte-isolatie. Als in de winter je buren de verwarming aanzet dan zal jij daar ongetwijfeld ook wat van merken. En zoals hierboven al vernoemd, zowel je badkamer, slaapkamer, keuken als woonkamer bevinden zich op dezelfde verdieping. In bijna elk appartementsgebouw is er ook een lift waarmee je bij jouw verdieping kan komen. Ben je minder goed ter been, dan is in een appartement wonen in veel gevallen een betere optie dan in een huis. Een ander groot voordeel is dat je in een afgelegen huis weinig tot geen sociale controle hebt, maar in een appartementencomplex is dat wel even anders. Je hebt heel wat medebewoners die een oogje in het zeil houden en dat komt natuurlijk het veiligheidsgevoel bij kijken.

Het nadeel van geen tuin hebben

En dan dat grote nadeel van die tuin … Dat klopt eigenlijk niet volledig. Sommige appartementsgebouwen hebben namelijk een gemeenschappelijke tuin waar alle bewoners van kunnen genieten. Andere appartementsgebouwen hebben dan weer een aantal kleine privétuintjes voor de bewoners van de benedenverdieping. Alweer een voordeel dus! En als dat er toch niet is heb je hoogstwaarschijnlijk nog een mooi balkon! Bij het ene appartementencomplex zal dit groter zijn dan bij het andere. het is wel een leuk idee om dit balkon leuk aan te kleden. Als de ruimte ervoor is is het een leuk idee om een balkonset neer te zetten. Dit kan bestaan uit een heerlijke loungeset met loungekussens. Maar dit kan ook bestaan uit een leuk tafeltje met wat stoelen. Een heerlijke relax tuinstoel is ook nog een optie. Daar kan je ’s zomers bijvoorbeeld lekker in zonnen. Tijdens de kerst periode is het ook een leuk idee om wat gezellige lampjes over je balkon heen te hangen.

Geef een reactie