Blog

Voel je veilig in je huis en je bedrijf

Er zijn weinig dingen zo ingrijpend als het meemaken van een inbraak. Zeker wanneer er inbrekers in je huis zijn geweest terwijl jij lekker lag te slapen, kan dat een flinke domper geven op je levensvreugde. En dat wil je natuurlijk nooit meer meemaken. Dus laat je, door een erkend bedrijf, een alarminstallatie plaatsen. Toch is de kans groot dat alle toeters en bellen niet afdoende zijn. Inbrekers weten dat ze dan nog een paar minuten hebben voor de politie komt opdagen. Ze slaan dan alsnog hun slag en verdwijnen met jouw spullen. Mistbeveiliging laten plaatsen kan dan een betere optie zijn.

Mistbeveiliging? Is dat niet iets voor winkels?

Mistbeveiliging wordt inderdaad veel toegepast in winkels en andere bedrijven. En niet zonder reden. Mistgeneratoren zorgen binnen een paar seconden dat het zicht wordt teruggebracht tot maar een paar centimeter. Geen hand voor ogen kunnen zien is dan écht waar. Maar je kunt deze techniek nu ook in huis gebruiken. Mistbeveiliging is effectief en zorgt dat inbrekers niet bij jouw spullen (of bij jou!) kunnen komen. Daarbij raken ze volkomen gedesoriënteerd en zullen ze de uitgang niet kunnen vinden. Dit zorgt er dan weer voor dat ze nog aanwezig zijn op het moment dat de politie binnen komt vallen.

Maar al die mist, dan kan ik alsnog nieuwe spullen kopen

Nou nee. Deze mist is niet zoals de mist buiten. Deze mist is droog en niet nat. Het is een kwestie van goed laten luchten en de boel afnemen met een doekje. Dit is ook de reden dat mistgeneratoren veilig gebruikt kunnen worden in winkels. De producten kunnen na het aanslaan van de mistgenerator nog steeds verkocht worden. Nu zal jij je inboedel niet willen verkopen maar wel gewoon weer willen gebruiken. Een mistgenerator zorgt ervoor dat je inboedel er nog staat én dat je die nog kunt gebruiken, ook na een inbraak.

Het installeren van zo'n apparaat is vakwerk

Laat je voor aanschaf en installatie goed informeren over de mogelijkheden van zo'n apparaat. Het kan zijn dat je met een kleinere mistgenerator toe kunt of dat je juist wordt aangeraden een groter exemplaar aan te schaffen. Om het apparaat goed te laten werken (en dus binnen een paar seconden je complete ruimte in de mist te zetten) is het verstandig om voor de installatie een afspraak te maken met een erkende installateur. Hij kan dan ook beoordelen welke andere maatregelen er nog nodig zijn.

Geef een reactie