Blog

Blij worden van je fiets

Onlangs ben ik van de stad verhuisd naar jawel een dorp. Het is er heerlijk. Groen, rustig en ik heb de belangrijkste winkels in de buurt. Ik woon nog wel dichtbij Den Haag en ik werk daar ook nog, dus de gezellige drukte hoef ik niet te missen. Ik ga eigenlijk altijd op de fiets naar mijn werk en daar geniet ik van. Voor de beweging is het natuurlijk goed, maar het is überhaupt fijn voor en na je werk in de buitenlucht te zijn en je hoofd even leeg te maken. Ik kan dus niet genoeg zeggen dat ik blij word van fietsen en heb mijn fiets dan ook al heel lang. Een aantal keer heb ik hem moeten repareren en ik ben door de jaren heen steeds meer van hem gaan houden, omdat hij het zo lang volhoudt.

Oud baasje

Toch zei mijn vriend laatst dat het toch wel een oud baasje is en eigenlijk niet zo geschikt om elke dag te gebruiken. Het leek hem beter hem te degraderen tot reservefiets en een ander te kopen die de afstanden die ik afleg, beter aankan. Mijn vriend had gelijk. Het zou beter zijn de fiets niet meer zo vaak te gebruiken. We hoefden hem inderdaad niet weg te doen, want hij deed het nog en het is altijd handig een extra fiets in de schuur te hebben staan. Ik zou dus op zoek gaan naar een nieuwe fiets. Nou ja, nieuw vond ik ook weer niet nodig. Het is toch wel een beetje zo dat je door de klimaatcrisis bewuster wordt van veel dingen en niet zomaar nieuwe spullen koopt. Zo had ik niet lang geleden een refurbished telefoon gekocht. Een eigenlijk gloednieuwe telefoon, maar die was afgekeurd of teruggebracht door iemand omdat er twee kleine krasjes in het scherm zaten. Zonde om zo’n telefoon helemaal af te schrijven. Ik besloot daarom te gaan kijken naar tweedehands fietsen Den Haag. Er zijn zoveel goeie fietsen die opgekalefaterd worden door experts. Die koop je voor een veel betere prijs dan een gloednieuwe fiets, maar in feite is de kwaliteit even goed.

Trots

Ik ben inmiddels dus de trotse bezitter van een refurbished fiets. Hij rijdt fantastisch en het moet gezegd, veel soepeler dan mijn oude bakkie. Maar dat betekent niet dat ik niet meer van mijn oude fiets houdt natuurlijk. Zo ging ik laatst met een vriendin spontaan naar de stad. Ik heb haar toen op mijn nieuwe fiets laten fietsen en ik pakte mijn oude vertrouwde fiets uit de schuur. Super handig, zo’n reservefiets te hebben. Maar een nieuwe fiets is ook heel fijn!

Geef een reactie