Blog

Tips om je tuin klaar te maken voor de zomer

In de zomer zitten we het liefst in de tuin. Daarom is het belangrijk dat je je tuin op tijd zomer klaar maakt. Want niets is fijner dan tijd door te brengen in een mooie, gezellige tuin. De beste tijd om dit te doen is in het voorjaar. Dan is het aangenaam weer om buiten aan het werk te zijn. Ook valt er genoeg regen en zijn er genoeg zonuren als je nieuwe planten besluit te planten, zoals clematis. Met deze tips weet je precies wat je moet doen om jouw tuin klaar te stomen voor de aankomende zomer!

De grote schoonmaak

In het najaar heeft je tuin het vaak flink te verduren. Zodra het weer lekker genoeg is om weer naar buiten te kunnen, zal je tuin er dan ook nog niet bepaald gezellig uit zien. Tijd om je tuin een beetje op te knappen en op te ruimen. Trek je oude kloffie aan en begin met het verwijderen van dode bladeren, takken, kapotte bloempotten die gesneuveld zijn tijdens onweersbuien. Snoei je bomen en heg een beetje bij zodat die er weer netjes uit zien. Door dit te doen maak je ruimte voor nieuw leven en dus een nieuw begin! Heb je een terras of tegels in de tuin? Zorg dat je deze goed schoonmaakt en poetst. Dit kun je doen met een hogedrukspuit en een bezem of borstel. Let ook op dat je al het onkruid tussen de tegels verwijderd. Dit ziet er een stuk netter  en verzorgd uit.

Nieuwe planten en bloemen

Tijd om je groene vingers flink aan het werk te zetten. Een nieuw seizoen betekend nieuwe bloemen en planten. Wat ga je dit jaar van je tuin maken? Wat dacht je van een prachtige klimop van clematis? Een hoekje met prachtige rode hibiscus of verschillende kleuren hortensia? Misschien wil je dit jaar wel wat rozen planten. Het planten van nieuwe bloemen in de tuin is ontzettend leuk en een goede manier om je creativiteit los te laten gaan. Maar zorg dat je van tevoren wel een duidelijk plan hebt en weet waar je wat wilt planten. Anders kan een tuin er al snel erg chaotisch en dus rommelig uit zien.

Een gezellig terras

Creëer een gezellig zithoekje in de tuin met leuke ornamenten en details. Met zo'n plekje in je tuin zul je vaker besluiten om buiten in het zonnetje te zitten met een glas wijn of een kop thee. Wil je dat jouw tuin deze zomer veel bezocht wordt door vrienden en familie voor barbecues en andere gezellige activiteiten? Dan is het extra belangrijk om een mooi terras te maken met genoeg ruimte om gasten te ontvangen.

Geef een reactie