Blog

Handige tips voor het promoten van jouw webshop

Je hebt besloten om eindelijk jouw eigen webshop te beginnen waar je al zo lang van droomde. Je hebt er hard aan gewerkt om een goede website te bouwen en de producten die je verkoopt zo mooi mogelijk op de foto te zetten. Je webshop is helemaal klaar voor haar eerste klanten. En nu? Hoe zorg je ervoor dat potentiële klanten jouw webshop tussen het gros vinden? En als ze op jouw webshop rondsnuffelen, dat ze ook daadwerkelijk een aankoop doen? Hieronder deel ik een aantal handige tips om jouw webshop te promoten.

Spread the word op social media

Het eerste wat je moet doen als jouw webshop live is, is deze promoten via jouw social media. Zowel op je persoonlijke accounts als je zakelijke. Als je het woord over jouw webshop op deze manier verspreidt binnen jouw persoonlijke netwerk, is de kans groot dat vrienden en familie de berichten delen met hun persoonlijke netwerk. En zo creëer je hopelijk een deelketting die mensen bereikt die jou niet kennen, maar wel interesse hebben in jouw product. Bovendien zijn er binnen jouw vrienden- en familie kring vast wel een aantal die graag op jouw webshop willen shoppen om jou te supporten!

Online adverteren

Als jouw webshop net vers van de pers is, dan zal deze waarschijnlijk nog niet zo hoog in de zoekopdrachten van zoekmachines zoals Google verschijnen. Dit komt omdat jouw webshop zo nieuw is dat deze nog geïndexeerd moet worden. Gelukkig zijn er veel handige manieren om daar verandering in te brengen. Je kunt natuurlijk zelf wat onderzoek doen en je verdiepen in Google Ads, maar je kunt het online adverteren ook overlaten aan de experts.

Regelmatig bloggen

Bloggen is een belangrijk onderdeel van het beheren van een webshop (SEO). Door regelmatig blogs te schrijven met relevante zoekwoorden, maak je jezelf makkelijker vindbaar voor potentiële klanten die deze zoekwoorden invoeren op Google. Schrijf blogs over specifieke artikelen of een onderdeel van het product wat je verkoopt, en plaats vervolgens links die doorverwijzen naar deze artikelen. Ben je zelf niet de beste schrijver/schrijfster? Dan zou je andere websites kunnen benaderen, waarvan je weet dat jullie dezelfde doelgroep hebben, en vragen of ze gastblogs willen plaatsen.

Dit zijn maar een aantal mogelijkheden om je webshop te promoten. Maar er zijn nog veel meer manieren, zowel gratis als betaald. Door zoveel mogelijk uit te proberen, kom je er vanzelf achter welke manieren voor jou werken en welke niet.

Introductie korrrrrting!

Als je dan eindelijk wat klanten naar je webshop hebt weten te lokken, wil je natuurlijk dat ze aankopen doen. Anders is het werk voor niets geweest. Een handige tip is om je eerste klanten een introductie korting aan te bieden. Bijvoorbeeld 20% korting als ze zich aanmelden voor de nieuwsbrief (ook belangrijk om bij te houden!) of gratis verzendkosten. Dit maakt het aantrekkelijker voor jouw klanten, en trekt ze waarschijnlijk makkelijker over de streep om iets te kopen!

Geef een reactie