Blog

Duurzame Tips: Zo verkoop je je spullen tweedehands

Ga jij binnenkort verhuizen? Dan ben je tijdens het inpakken vast een hoop oude spullen tegen gekomen die je niet meer gebruikt. Als je een nieuwe woning intrekt, is dat meestal het perfecte moment om eens flink door je spullen te gaan en te beslissen wat mag blijven of wat toch echt een keer weg kan. Maar wat doe je met al die spullen? Weggooien? Dat is niet alleen ontzettend zonde, maar ook niet duurzaam. In dit blog geef ik advies wat je met jouw gebruikte spullen kunt doen!

Doneren of verkopen

Je kunt natuurlijk je tweedehands spullen weggeven of naar de kringloop brengen. Zo ben je er snel van af. Heb je echter spullen waar enkele waarde aan zit? Dan zou je er aan kunnen denken om deze te verkopen. Niet alleen maak je een ander blij met jouw mooie tweedehands spullen, je kunt er ook nog eens een aardig extra zakcentje mee verdienen. Zeker als het om waardevolle spullen gaat. Het enige nadeel is dat het wat tijd en moeite kan kosten. Maar zodra alles de deur uit is en je er wat geld voor hebt kunnen krijgen, voel je je ongetwijfeld een stuk beter.

Ga een dagje op de vlooienmarkt staan

Heb je een hoop mooie kledingstukken en andere spullen waar je van af wilt? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om een dagje op een vlooienmarkt te gaan staan. Hartstikke gezellig, zeker als je het met je vriendinnen doet. Je gaat er 's ochtends vroeg met tassen vol heen, stalt je spulletjes uit op jouw marktkraampje en maakt gezellig een praatje met iedereen die langs loopt en interesse toont in jouw spullen. Een vlooienmarkt die ik absoluut kan aanraden is de IJ-Hallen in Amsterdam!

Verkoop je spullen online

Een tactiek die altijd goed werkt: verkoop je gebruikte spullen online. Bijvoorbeeld op Marktplaats of in speciale Facebook groepen. Wil je dat jouw spullen opvallen tussen de massa, zorg er dan voor dat je wat moeite stopt in het maken van goede foto's. Kost een middagje werk misschien, maar met een gezellig muziekje op is het zo gepiept! Verkoop je vooral kleding? Dan is een goede tip om "aan-foto's" te maken. Vraag je zus of een vriendin of ze je hierbij willen helpen. En probeer enige creativiteit in je foto's te stoppen! Als een potentiële koper kan zien hoe het kledingstuk eruit ziet als hij gedragen wordt, is de kans groter dat ze het willen kopen. Als je de kledingstukken los op bed legt en foto's maakt, kunnen ze zich niet zo goed inbeelden hoe het er bij hun uit zou zien. Jij weet dit wel, omdat het jouw kledingstuk is, maar probeer je in te leven in de koper.

Zo kun je goedkoop een pakket versturen

Verkoop je je spullen online, dan zul je een hoop pakketten moeten versturen. Zeker als jouw kopers uit verschillende hoeken van Nederland komen. Maak je geen zorgen over de kosten. Het is heel eerlijk om de verzendkosten door de koper te laten betalen. Zij verlangen tenslotte van jou dat je het als pakket naar ze opstuurt. Tegenwoordig kun je redelijk een goedkoop pakket versturen. Zo kun je je kopers een beetje tegemoet komen door voor de goedkoopst mogelijke optie te kiezen. Jij blij en een opgeruimd huis, zij blij en mooie spullen rijker!

Geef een reactie