Blog

Een pakketje verzenden, zo doe je dat!

Dingen online kopen en verkopen, Nederlanders zijn er dol op. We struinen graag verschillende online webshops af voor ons favoriete item tegen de perfecte prijs. Daarnaast zijn we ook groot fan van marktplaats. Op dit online platform kunnen we niet alleen dingen kopen maar we kunnen ook onze spullen verkopen. Ben jij van plan om binnenkort iets te verkopen maar weet je niet precies hoe je een pakketje moet verzenden? Lees dan snel dit blog voor de juiste stappen en wat tips en tricks.

Wat ga je verzenden?

Wist je dat er verschillende soorten zendingen bestaan? Welk soort zending geschikt is voor jouw product hangt helemaal af van het gewicht en de grootte. Past jouw product nog door de brievenbus zoals een T-shirt, een sieraad of pc game? Dan kan deze worden verzonden door middel van een brievenbuspakket. Is het item dat je wilt verzenden groter of zwaarder? Dan zul je het door middel van een normale pakketje moeten versturen. De tarieven hiervoor verschillen dan ook. Een brievenbuspakketje weegt minder en kan makkelijk bezorgd worden. Daar hoeft de bezorgdienst dus minder voor in rekening te brengen. Je kan een normaal pakket tot een bepaald aantal kilo tegen het gewone tarief verzenden. Ga je hierover heen? Dan kan het zijn dat je iets bij gaat betalen. Dit is echter per bezorgdienst verschillend, net zoals de tarieven overigens.

Hoe ga je het verzenden?

Je wilt uiteraard wel dat je item heelhuids aankomt bij de koper en daarom is het belangrijk dat je, je item goed verpakt. Maar hoe verpakt je, je pakket op de juiste manier? Allereerst is het verstandig om het item in een stevige doos of zak te verpakken. Het liefst een verpakkingsmateriaal dat wel een stootje kan hebben. Uiteraard doet de bezorgdienst (meestal) voorzichtig met je pakketje maar je weet natuurlijk nooit. Daarnaast is het ook verstandig om de doos op te vullen met vullingsmateriaal mocht je items kwetsbaar of zelf breekbaar zijn. Schrijf dit uiteraard ook altijd op de doos. Wat geschikt vullingsmateriaal is? Hierbij kun je denken aan stof of speciaal verpakkingsmateriaal zoals bubbeltjesplastic. Vul de verpakking hiermee en leg daarna je item erin. Zorg ervoor dat de doos of zak goed wordt afgesloten met bijvoorbeeld tape en geef het af bij een bezorgingsdienst naar keuze. Vergeet uiteraard niet om het adres op je pakketje te zetten. Binnen 1 tot 5 werkdagen worden de meeste pakketten verzonden en geleverd. Tegenwoordig kan je, je zending volgen via een track&trace code.

Geef een reactie