Blog

Zomer in de tuin

Afgelopen superwarme zomer heeft ze over de streep getrokken. Mijn ouders wonen in een bosrijke omgeving, dus het is daar minder warm dan in een gemiddelde binnenstad. Toch was het vorige zomer zo warm dat ze zelf regelmatig even in het badje gingen liggen dat ze voor de kleinkinderen hadden neergezet in de tuin. Sterker nog, zelfs als de kleinkinderen niet op bezoek kwamen, bleef het badje er staan en werd het water ververst. Dat bracht ze aan de praat over een echt zwembad en wat voor voordelen dat zou hebben. Je kon er niet alleen in afkoelen, maar er ook een verfrissende duik in nemen en een beetje zwemmen! Dat leek hen ook goed voor het fit blijven.

Het juiste bad

Zo begon de zoektocht naar het juiste zwembad. Want wat neem je dan? Een ovale of ronde, hoe diep willen we dat hij is en hoe groot? Bovendien zou het natuurlijk wel wat onderhoud vergen, dus moest er o.a. ook een pomp aangeschaft worden. Zoals ze dat met elk nieuw project doen, hebben ze zich goed in de materie verdiept. Het is natuurlijk een behoorlijke aanschaf, dus moet je straks wel blij zijn met je keuze. Ze hebben verschillende inbouwzwembaden met elkaar vergeleken en zich bij Stasser laten adviseren over wat er allemaal bij komt kijken. Uiteindelijk hebben ze gekozen voor een ovale zwembad, omdat deze vorm het beste paste bij de plek die ze hier in de tuin voor hadden. Voor de kleinkinderen was dit bad overigens nog te diep, dus voor hen zouden ze voorlopig nog een opblaasbadje blijven neerzetten.

Het ene idee leidt tot het andere

Toen het bad er eenmaal was, kwamen mijn ouders al snel met weer een nieuw idee. Ik weet niet wat het is, maar ze hebben nog geen moment stil gezeten sinds ze met pensioen zijn. Dat is eigenlijk ook wel leuk, want mijn zusje en ik hoeven eigenlijk nooit bang te zijn dat ze zich vervelen en we hen even moeten komen opvrolijken. Het idee voor het nieuwe project kwam dus voort uit het zwembad. Het was toch een beetje gek zo’n bad in de tuin te hebben en er dan alleen zelf van te genieten. Ze hadden een logeercabine in de tuin staan. Dat was het resultaat van een vorig project. Een minihuisje dat eigenlijk prima verhuurd kon worden voor mensen die een weekendje weg wilden in een bosrijk gebied. Mijn ouders houden wel van een beetje reuring, dus wat vreemde mensen in je tuin hebben logeren, vinden ze een gezellig idee. De mensen die het huisje dan zouden huren, konden dan ook gebruik maken van het zwembad. De eerste huurders zijn al geweest, al hebben ze geen gebruik gemaakt van het zwembad. Daar was het inmiddels te koud voor. Ondanks dat genieten de huurders van de rustige omgeving, dus hebben mijn ouders ook dit project als succesvol bestempeld. Ik ben benieuwd wat het volgende project van mijn ouders wordt!

Geef een reactie