Blog

Mijn interieur, mijn levensstijl

Hoeden maken is mijn vak. Ik ontwerp en maak alle hoeden zelf. We hebben een oud pand in de binnenstad gekocht. Aan de straatzijde is de winkel gevestigd en achter de winkel heb ik mijn atelier. De verdiepingen erboven zijn onze woonetages. Die hebben we pas laten verbouwen en compleet opnieuw ingericht. Zo grappig, mijn smaak qua inrichting is tegenovergesteld aan mijn hoeden. Die maak ik graag met veel kleur en tierelantijnen, terwijl de stijl van onze inrichting modern en strak is.

Weg met de rommel

Zo hebben we in onze woonkamer een leistenen vloer met vloerverwarming. Die vloer is heerlijk koel in de zomer. Het is er lekker licht door de vele ramen en erkers. De televisie hangt aan de muur. Onze lederen bank is wit en heeft een strak design. Voor de bank ligt een wit kleed. Twee tafeltjes aan weerszijde van de bank. In de hoek van de kamer, naast het venster, staat een zwarte gispen stoel met een grote plant ernaast. Er staan geen kasten in onze huiskamer. Dat geeft een rommelig aanzien. Ons huis is zo ruim dat de kasten zoveel mogelijk zijn weggewerkt in de muur. De kastdeuren hebben exact dezelfde kleur als de muur. Handgrepen hebben we niet. Je kunt ze openen met een kliksysteem. Zo blijft alles strak en opgeruimd. Het is in mijn hoofd vaak zo chaotisch dat ik rust en orde nodig heb om mij heen. Gelukkig houdt mijn vriend ook van een strak interieur. Het enige opvallende object in onze huiskamer is onze kapstok staand. Die hebben we uitgekozen bij meubelen-online.nl, een site met mooie betaalbare designmeubelen. De kapstok heeft een ruime en prominente plek gekregen in onze woonkamer. Er hangen een paar hoeden aan waar ik herinneringen aan heb.

Van de hoed en de rand

De bruine ribfluwelen hoed van mijn opa bijvoorbeeld. Als ik daarnaar kijk zie ik opa zo weer lopen, licht gebogen met een kalme tred. De cilinderhoed die mijn vader op zijn bruiloft droeg. De trouwfoto waarop hij de hoed in de hand houdt, hangt bij mijn ouders op de slaapkamer. Tot slot hangt mijn eigen Panama aan de kapstok. Mijn zomerhoed die ik altijd draag op vakantie. Ik heb de hoed zelf gemaakt tijdens een cursus in Ecuador, waar die Panama oorspronkelijk vandaan komt. Bladeren worden op een speciale manier in elkaar gevlochten. De hoed heeft een zwarte band om de schacht. Op vakantie kleed ik me altijd casual. De Panama combineert daar perfect bij. Al is de Panama eigenlijk een hoed voor heren, hij staat me geweldig en ik voel me er zelfzeker bij. Ik ben blij met die kapstok. Telkens als ik ernaar kijk komen er mooie herinneringen boven of krijg ik zin in de zomer!

Geef een reactie