Blog

Als ZZP\’er een auto leasen? Geen probleem: shortlease ZZP!

Stel. Je bent ZZP'er. Dan kan het zomaar zijn dat je de ene maand opdrachten aan huis hebt en de andere maand op pad moet of misschien zelfs wel de hele maand extern werkt. Bijvoorbeeld voor een groot project. Hoe doe je dat dan met de auto? Als je aan huis werkt, heb je genoeg aan een kleine auto om even de boodschappen te doen en de kinderen van school en naar de sportclub te brengen. Werk je aan een groot project, dan kan het zomaar zijn dat je al je gereedschappen iedere dag moet vervoeren. Shortlease ZZP is dan de oplossing. Deze vorm van leasen heeft geen contract dat twee of zelfs meer jaren loopt. Nee, dit contract is per maand opzegbaar en ook aanpasbaar. Ideaal!

Zekerheid is soms ver te zoeken

Als ZZP'er is het niet altijd even duidelijk hoeveel inkomsten je gaat hebben in een maand. Je hebt te maken met klanten die op tijd moeten betalen, maar of ze dat altijd doen? En daarbij komt ook nog het feit dat je simpelweg niet iedere maand dezelfde opdrachten hebt, dat maakt het leven als ZZP'er juist zo leuk. Maar het afsluiten van een groot contract voor bijvoorbeeld een leaseauto is dan best tricky. Je spreekt dan een bepaald bedrag per maand af en dat moet je wel voldoen, ook als je inkomsten minder zijn dan gewenst.

Shortlease ZZP is er ook voor starters

Veel autoleasemaatschappijen willen dat je bedrijf een x-aantal jaren goed draait voor ze je een contract willen aanbieden. Ergens wel logisch, want zij zoeken ook zekerheid: de rekeningen moeten betaald worden. maar Shortlease ZZP is er ook voor starters. Ook weer omdat de contracten maandelijks opzegbaar zijn en dus goed onder controle gehouden kunnen worden.

Wat zijn de voordelen van shortlease voor ZZP'ers?

Om te beginnen betaal je één vast bedrag per maand. Alleen je brandstof moet je nog zelf regelen. De auto is allrisk verzekerd in heel Europa, je hebt pechhulp in heel Europa en wanneer er een keer een schade is of de auto heeft onderhoud nodig, krijg je gratis vervangend vervoer. Ook is er een haal- en brengservice beschikbaar. Heb je met enige regelmaat inzittenden mee? Dan hoef je geen aparte inzittendenverzekering af te sluiten, deze is gewoon ingecalculeerd. Net als de wegenbelasting trouwens. Ook onderhoud en reparaties zijn inbegrepen bij de maandprijs. Je ziet het, je hebt als ZZ'er al genoeg om je druk over te maken. Over je auto hoef je dat in ieder geval niet te doen!

Geef een reactie