Blog

Hoe pak je een grote tuin aan?

Als je het grote geluk hebt om te verhuizen naar een plekje met veel grond, wil je die grond natuurlijk het liefst zo snel mogelijk in een mooie tuin veranderen. Maar ja, als je eerder enkel een postzegel van een tuintje hebt gehad dan weet je nu misschien niet zo goed waar je moet beginnen. In deze blog loop ik de stappen met je door en geef ik je een aantal tips zoals bijvoorbeeld machines die je voor het grote werk in kunt zetten. Lees je mee?

Plan het slim

Alles begint bij een plan. Hoe groter de grond is en hoe ingewikkelder het plan, hoe duurder het vaak is. Ook vraagt een ingewikkeld plan vaak om meer onderhoud naderhand. Als je een nette tuin wilt met perkjes en een vijvertje etc. dan zul je dus in het achterhoofd moeten houden dat hier ook het nodige onderhoud bij komt kijken om de boel netjes te houden. Als je enkel gras zaait, heb je dit niet maar is je tuin meer een voetbalveld dan een tuin. Bedenk daarom goed voor jezelf wat je wel en niet belangrijk vindt en pas je plan daaropaan.

Hoeveel doe je zelf?

Dan komt de vraag hoeveel je wilt uit besteden. Dit soort projecten zijn namelijk niet voor iedereen weggelegd. Groot grondwerk zal vaak door iemand van buitenaf geregeld moeten worden, maar als de bouw en tuinaanlegging precies in jouw straatje vallen dan kan je het best zelf doen. Sterker nog, ook als je de tuin van iemand anders aanpakt, kan deze blog je helpen. Maar dan moet je wel de juiste materialen en machines tot je beschikking hebben zoals een betonmixer voor het storten van beton op locatie. Een betonmixer en tal van andere tuinmachines zijn te verkrijgen via Trucks.nl.

Aan de slag!

Als je alles in huis hebt, kun je aan de slag. Aan de hand van je plan weet je welke stappen eerst ondernomen moeten worden. Zo voorkom je dat je de betonmixer gebruikt voordat deze hard is. Absoluut onhandig want dan kan je de boel wel weggooien, beton wordt namelijk binnen een uur hard. Alleen, samen of met een externe kracht tover jij die grote lap grond van jezelf of van een ander om tot een prachtige tuin waar met plezier naar gekeken en in geleefd kan worden. En dat met behulp van de machines van Trucks.nl, dan weet je wel dat het een succes wordt.

Geef een reactie