Blog

De leukste structurele aanpassingen voor je tuin

Het is de afgelopen dagen heerlijk lenteweer geweest en dus een goed moment om weer de tuin in te gaan. Waarschijnlijk ligt die er na de winter niet zo fantastisch bij. Een goed moment dus om alle dode takken op te ruimen en weer nieuwe bloemen te planten voor de komende zomer. Maar naast het jaarlijks laten bloeien van de tuin met bloemen, planten en bomen die uiteindelijk weer dood zullen gaan zijn er natuurlijk ook structurele aspecten van onze tuin waar we weer aan kunnen werken. We hebben het dan bijvoorbeeld over tuinhuisjes, hekken poorten enzovoorts. Maar er zijn ook hele leuke structurele aanpassingen die je kunt maken aan je tuin. In dit artikel bespreken we de leukste structurele aanpassingen voor je tuin.

Konijnenhok

Een tuin is natuurlijk vol leven, bloeiende bloemen en bomen, en misschien ook vogeltjes en een eekhoorn. Maar voor de dierenliefhebber is een van de leukste dingen om in de tuin te hebben een konijnenhok met twee lieve konijnen. Waarom twee? Omdat konijnen graag in paren zijn en dan hebben ze altijd een maatje in het hok. Het is natuurlijk wel belangrijk dat het hok goed dicht zit en dat de konijnen de ruimte hebben. Konijnen zijn namelijk zowel gravers als springers. Dit betekent dat je ervoor moet zorgen dat ze niet kunnen ontsnappen. Nu is het heel goed mogelijk om een konijn soms door de tuin te laten rennen en aan het eind van de dag deze weer op te sluiten. Maar zorg er wel voor dat alle poorten dichtzitten en koop een hardhouten poortdeur die tot de grond komt zodat het konijn er niet onderdoor kan glippen.

Trampoline

Een andere hele leuke structurele aanpassing voor de tuin is het in de grond bouwen van een trampoline. Ontzettend leuk als je kinderen hebt. Ze zullen vele zomers lang veel springplezier van hebben. Als je de trampoline in de grond bouwt is het ook een stuk veiliger voor de kinderen dan wanneer de trampoline hoog staat. Als een kind er per ongeluk afspringt zal deze zich niet zo snel blesseren.

Zwembad

Niks is natuurlijk mooier dan een zwembad in de tuin. Maar veel mensen denken dat het inbouwen van een zwembad in de tuin ongelofelijk duur is. Maar dat is tegenwoordig helemaal niet meer waar. Je kunt voor een paar duizend euro een prachtig en professioneel ingebouwd zwembad hebben.

Geef een reactie