Blog

In deze situaties kun je het beste de fiets pakken

In Nederland zijn erg veel mensen die zowel een fiets als auto thuis hebben staan. Als er een afstand afgelegd moet worden, wordt er al snel gekozen voor de makkelijkste optie en dat is de auto. Toch is het veel gevallen helemaal niet sneller en beter om met de auto te gaan. In dit artikel beschrijven we situaties waarin je beter met de fiets dan met de auto kunt reizen. 

 

Naar de winkel in een drukke stad

Als je een grote stad woont en naar een winkel wilt, dan kun je er meestal het beste voor kiezen om de fiets te pakken. Met de auto ben je namelijk continu aan het wachten en het vinden van een parkeerplaats in de buurt is alles behalve eenvoudig. Met de fiets ben je snel op en neer en hoef je niet lang te zoeken naar een plek om de fiets te plaatsen. Als je veel in de stad wilt fietsen, dan is het wel belangrijk dat je een stevige fiets aanschaft. De stadsfiets heren is in dat geval een erg goede optie. 

 

De kinderen naar school brengen

Als je de kinderen naar school wilt brengen, is het meestal ook beter om dit op de fiets te doen. Je kunt ervoor kiezen om de kinderen zelf te laten fietsen, maar ook om een bakfiets aan te schaffen en de kinderen voorin de bak te plaatsen. Nadat je de kinderen naar school hebt gebracht, kun je de bakfiets eventueel gebruiken voor een boodschap. 

 

Op de fiets naar het werk is veel gezonder

De meeste mensen wonen niet ver van hun werk vandaan. Als je werk niet verder dan 10 kilometer van je vandaan is, dan is het voor je gezondheid erg goed om met de fiets te gaan. Het is natuurlijk ook begrijpelijk dat je niet bezweet op je werk wilt aankomen. Echter, als je elektrische fiets aanschaft, is dit zeker niet aan de orde. Daarnaast zou je er ook voor kunnen kiezen om een racefiets te kopen. Met een racefiets ben je snel op je werk en kom je ook minder bezweet aan. 

 

Met de fiets naar het bos

Vaak zie je dat er voor een uitje ook de auto wordt gepakt. Echter, in veel gevallen is dat helemaal niet nodig. Als je bijvoorbeeld een wandeling wilt maken in het bos, dan is het erg leuk om hier een fietstocht aan te koppelen. Ga een lekker stuk fietsen met het gezin en neem lekker eten mee voor onderweg.

 

Geef een reactie