Blog

Ideetjes om jouw tuin op te fleuren

Een tuin is voor veel mensen een prachtig plekje om zich helemaal terug te trekken van de drukte van het normale leven. Voor andere mensen is het helaas een oneindige bron van vervelende klusjes. Als je geen groene vingers hebt, dan is dat laatste waarschijnlijk het geval. Er zijn gelukkig genoeg mogelijkheden om jouw tuin om te toveren tot waar paradijs zonder dat je permanent een tuinier in dienst hoeft te nemen. Nu de lente en de zomer er weer aankomen is dit het ideale moment om jouw tuin klaar te maken voor heerlijke avondjes in de tuin zitten en van jouw privé natuur te kunnen genieten. Deze kleine tips zorgen ervoor dat jouw tuin er een struk aantrekkelijker uitziet in een handomdraai, dus lees gauw verder.

Gebruik kunstgras

Het kost behoorlijk veel tijd om een mooi gazon bij te houden. Zeker als je niet altijd evenveel aandacht kan besteden aan jouw grasveldje dan kan het er ook een beetje zielig uit gaan zien. Dit kan je allemaal voorkomen door kunstgras aan te leggen. Niet alleen bespaar je dan de tijd die je anders aan het sproeien of maaien zou besteden, ook ziet het er altijd mooi en strak uit. Kunstgras wordt tegenwoordig zo goed gemaakt dat je op een paar meter afstand het verschil al niet meer kan zien.

Plant nieuwe bloemetjes

Een tuin zonder bloemen en planten is natuurlijk geen echte tuin. Iedereen houdt ervan om op mooie bloemen uit te kijken, en de geur van bijvoorbeeld rozen tot zich te nemen. Misschien geniet jij er ook wel van om jouw eigen etenswaren te kweken. Door bijvoorbeeld een plantenbak van hout in te graven, of er een paar op een rijtje te zetten, kan je heel makkelijk verschillende soorten bloemen en planten met elkaar afwisselen. Zij heb je een soort georganiseerde chaotische look in jouw tuin.

Hang een spiegel op

Niet elke tuin is hier geschikt voor, maar het kan een geweldig idee zijn om een grote spiegel te plaatsen in de tuin. Zeker in een kleinere tuin kan dit een ruimer gevoel opleveren, en je kan de tuin dan ook eens uit een andere hoek zien. Spiegels zijn naar mijn mening altijd een veilige decoratie voor verschillende ruimtes, en een tuin is daar niet anders in.

Plaats een schommelbank

Het is al leuk genoeg om in een normale stoel te zitten en van de tuin te genieten, maar het wordt nog veel beter wanneer je een schommelbank neerzet. Door de juiste kleuren en plek te kiezen kan dit meubelstuk ook perfect in jouw tuin.

Geef een reactie