Blog

Jouw woning omtoveren tot EK-viewing

Het duurde eventjes, maar als Nederlanders kunnen wij ons weer eens gaan opmaken voor een internationaal hoofdtoernooi in de populairste sport van het land. Nadat wij zowel het meest recente WK als EK hebben moeten missen, lijkt het er eindelijk op alsof wij weer eens kans maken op een goed toernooi. Met talenten zoals Frenkie de Jong en Depay, samen met vedettes zoals Van Dijk, hebben wij op papier in ieder geval recht om als kanshebber genoemd te mogen worden. Hoe dan ook worden er drie wedstrijden gespeeld in de groepsfase, en hopelijk daarna nog meer wedstrijden met het Nederlands elftal. Zeker na zes jaar zonder hoofdtoernooi gaat Nederland natuurlijk massaal naar de Oranje mannen kijken. Voor veel mensen is er weinig leukers dan met een stel vrienden samen de wedstrijden te kijken, en een viewing-party organiseren is dan ook een geweldig idee. Daarom hier een aantal tips om jouw woning om te toveren tot Holland House!

Thema aankleden

Het thema spreekt voor zich op zo'n viewing-party. Voetbal, en oranje staat centraal. Er zijn altijd ontzettend veel versieringen te vinden die met het Nederlands elftal te maken hebben, dus het moet niet zo moeilijk zijn om een paar vlaggetjes en shirtjes te scoren. Een mooie Nederlandse vlag, een voetbal in de hoek en misschien een vuvuzela als je die nog hebt. Uiteraard is het ook fijn als er iets te eten valt, dus een aantal hapjes zijn niet weg te denken. Bitterballen zijn altijd een veilige keuze. Qua drankjes hangt het een beetje af van wat voor soort feestje het moet worden natuurlijk.

Genoeg ruimte voor iedereen

Als je echt een geslaagd feestje wilt geven, dan is het niet voldoende om maar een beetje stoeltjes neer te zetten voor de kleine televisie. Je wilt dat iedereen de ruimte heeft om een doelpunt te kunnen vieren, en bovendien wil iedereen het natuurlijk goed kunnen zien. Maak jouw grootste kamer zo veel mogelijk leeg, en denk bijvoorbeeld aan barkrukjes en kleinere stoelen om een soort tribune te kunnen maken. Zo kunnen de mensen die achteraan zitten het ook nog prima zien. Met een beetje mazzel kan je het hele toernooi zelfs vanuit de tuin kijken. Om er zeker van te zijn dat iedereen het allemaal goed kan zien kan je ook een grotere tv huren. Een beamer werkt opzich ook wel, maar als het zonnetje net even verkeerd schijnt valt het beeld bijna compleet weg. En je wilt natuurlijk geen minuut missen van een toernooi dat hopelijk historisch wordt voor Oranje!

 

Geef een reactie